News Flash:

Leguma-medicament din toate bucatariile

5 Decembrie 2018
122 Vizualizari | 0 Comentarii
ceapa

Oamenii au cunoscut avantajele ceapa de mii de ani, dar recent cercetatorii au inceput sa analizeze proprietatile acestei legume umile si sa ghiceasca ce? Studii dupa studii au confirmat faptul ca, in fapt, ceapa poseda multi compusi activi care sunt folositori impotriva mai multor conditii.

Ceapa contine proteine, carbohidrati, minerale (calciu, fier, fosfor) si vitamine (A, B, C ...). De asemenea, contine o substanta care are acelasi efect ca si insulina, dar si substante celulozice care sunt foarte eficiente pentru intestine.

Ca si usturoiul, ceapa contine, de asemenea, enzima alliinaza, care este eliberata atunci cand ceapa este taiata sau zdrobita. Acestea contin, de asemenea, flavonoide, care sunt pigmenti care dau culoarea legumelor. Acesti compusi actioneaza ca antioxidanti si au un efect antitumoral si proprietati care stimuleaza sistemul imunitar. Ceapa contine o cantitate mare de sulf, care este deosebit de benefica pentru ficat. Sulful se amesteca bine cu proteinele, stimuleaza actiunea aminoacizilor din creier si din sistemul nervos.

Ceapa este cea mai bogata sursa de hrana in quercetina, un antioxidant puternic de flavonoizi. Cercetarile au aratat ca quercetinul subtiaza sangele, scade colesterolul rau, creste HDL - colesterol bun, este eficient impotriva formarii de cheaguri de sange, lupta impotriva astmului, bronsitei cronice, febra fanului, diabet zaharat, aterosclerozei si infectiilor si este in mod specific legata de inhibarea cancerului de stomac.

Este, de asemenea, un antiinflamator, antibiotic, antiviral, ar putea avea proprietati anti-cancer. Quercetinul este, de asemenea, un sedativ. Pana in prezent, nu exista o sursa de hrana mai buna de quercetin decat coaja de ceapa.

Printre indicatiile cepei: este un stimulent general; elimina ureea si acidul uric; tulburarile prostatei. Este un antiinfectioasa si un antibiotic.
calmeaza gatul iritat, tuse si curata secretiile bronsice.

Ceapa contine o varietate de compusi organici de sulf, care sunt foarte benefici pentru sanatate. Aminoacizii cu continut de sulf se gasesc in ceapa, precum si in usturoi si oua. Acesti aminoacizi specifici sunt metionina si cistina, ei sunt foarte utili pentru detoxifierea corpului dumneavoastra de metale grele. De fapt, ei sunt capabili sa se agate de mercur, cadmiu si plumb si sa-i escorteze din corp. Vitamina C, continuta si in ceapa, este excelenta pentru detoxifierea organismului si este eficienta la indepartarea plumbului, arsenicului si cadmiului. Deci, manacarea de ceapa poate ajuta organismul sa scape de aceste metale daunatoare.

Prescrierea cepei pentru pacientii cu afectiuni cardiace nu este frecventa printre cardiologi. Dar dr. Victor Gurewich de la Harvard ii sfatuieste pe toti pacientii cu boli cardiace coronariene sa manance ceapa in fiecare zi.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

legume beneficii ceapa ceai ceapa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1713 (s) | 36 queries | Mysql time :0.021256 (s)