News Flash:

De ce unii oameni au o rezistenta mai mare la alcool. Ce spun expertii

28 Iulie 2019
370 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: RON (0.0000)
USD: RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Ce este toleranta la alcool? Termenul se refera la abilitatea unor persoane de a consuma cantitati mai mari de alcool inainte de a simti efectele specifice, a declarat Peter Martin, profesor de psihiatrie si stiinta comportamentului la Centrul Medical al Universitatii Vanderbilt. Totusi, exista o explicatie a faptului ca unele persoane au o toleranta mai mare la alcool iar altele o au mai mica.

Cercetatorii au analizat mai multi factori pentru a-si da seama de ce organismele anumitor persoane sunt mai tolerante  la alcool. Sexul (feminin, masculin etc.), precum si greutatea corporala joaca cu siguranta un rol important in gradul de toleranta la alcool al unui individ. De exemplu, barbatii tind sa consume mai mult alcool decat femeile inainte de a parea beti.

Totusi, alti factori biologici sunt mai greu de explica. „Unii cred ca toleranta are legatura cu enzimele implicate in procesul de metabolizare a alcoolului,  altii cred ca are legatura cu neurotransmisiunea catre creier”, a declarat profesorul.

In cazul neurotransmitatorilor, conform teoriei, creierele persoanelor care au o toleranta mai mare la alcool pur si simplu nu primesc semnalele corespunzatoare. „Mare parte din alcoolul procesat in corp este initial metabolizat de catre enzime intr-un compus numit acetaldehida. Aceasta este mai apoi metabolizata de catre enzima care se ocupa cu dehidrogeneza alcoolului”, a declarat Brad Uren, profesor la Universitatea din Michigan. Se pare ca unor persoane le lipseste acest tip de enzima ceea ce conduce la metabolizarea unei cantitati mai mari de acetaldehida in sange.

Potrivit profesorului Uren, acest proces duce la inrosirea pielii, la simptomele specifice mahmurelii. „Indivizii cu descendenta asiatica sunt mai predispusi la deficienta acestei enzime”, a specificat acesta.

Inca un aspect important care poate contribui la cresterea nivelului de toleranta este cantitatea de alcool cosumata. O persoana care consuma in mod frecvent bauturi alcoolice ajunge sa metabolizeze mult mai repede substanta decat o persoana care consuma destul de rar.

Oamenii de stiinta avertizeaza: O toleranta mare la alcool nu este neaparat un lucru bun. Se pare ca indiferent daca o persoana manifesta simptomele specifice consumului de alcool, cantitatea tot conteaza.

„Nu e sigur sa presupunem ca acesti indivizi pot indeplini mai bine anumite sarcini care necesita concentrare si timp de reactie, precum condusul, ca si cand nu ar fi consumat alcool”, a adaugat profesorul Uren. In plus, chiar daca cineva are o toleranta mai mare la alcool, efectele pe termen lung sunt aceleasi ca in cazul unei persoane cu o toleranta mai mica, relateaza gandul.info, care citeaza Huffpost.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

consum alcool
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1918 (s) | 36 queries | Mysql time :0.033632 (s)