News Flash:

Alimente care favorizeaza formarea pietrelor la rinichi

5 Decembrie 2018
191 Vizualizari | 0 Comentarii

Daca ati avut vreodata pietre la rinichi sau stiti pe cineva apropiat care a avut, atunci stii si cat de dureroase pot fi. Pietrele de rinichi se dezvolta ca rezultat al unei combinatii de substante din urina - calciu, acid uric si oxalat. Aceasta combinatie creeaza un mediu ideal pentru formarea pietrelor de rinichi. La inceput, este posibil sa nu observati nici un simptom asociat cu pietrele la rinichi pana cand acestea nu ajung in ureter - tubul care face legatura intre vezica si rinichi. Odata ce pietrele s-au mutat in ureter, s-ar putea sa aveti dureri care fluctueaza in intensitate, inclusiv dureri de spate, coaste si abdominale sau doar abdominale. De asemenea, puteti simti greata, pot sa apara varsaturi si puteti dezvolta febra si / sau frisoane - daca este prezenta si o infectie a rinichilor. De asemenea, puteti descoperi ca urinati mai mult decat de obicei, dar si sa simtiti durere in timpul urinarii. Daca sesizati oricare dintre aceste simptome sau acestea se inrautatesc, mergeti la medic cat mai repede intrucat in unele cazuri, pietrele la rinichi poti fi indepartate doar chirurgical. 

Asa cum s-a mentionat mai sus, pietrele la rinichi se formeaza ca rezultat al anumitor substante gasite in urina; dar trebuie sa fie ceva care cauzeaza formarea acelor substante, nu? Unul dintre cei mai mari vinovati de formarea pietrelor la rinichi este dieta, mai precis alimentele bogate in oxalati. In timp ce alimentele cu oxalati, in general, nu sunt o problema pentru majoritatea persoanelor, medicii cred ca, daca sunteti predispus la dezvoltarea pietrelor de rinichi, ar trebui sa evitati cat mai mult posibil astfel de alimente. Din categoria alimentelor cu un continut ridicat de acid oxalic fac parte: ciocolata, cafeaua, spanacul, sfecla, ceaiul negru, rubarba, bauturile de tip cola, sparanghelul, fructele de padure, taratele de grau, stevia, macrisul, rosiile, smochinele, coacazele, afinele, nucile si arahidele. Veti dori, de asemenea, sa va limitati aportul de vitamina C. Stim ca aceasta vitamina are numerose beneficii pentru sanatate, insa, in doze mari, poate creste oxalatul in urina. De asemenea, ar trebui sa mariti aportul de apa, deoarece ajuta la diluarea substantelor in urina.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cauze simptome greata febra sfecla ciocolata spanac sparanghel
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1551 (s) | 26 queries | Mysql time :0.014550 (s)